
Špaldový salát s jablkovým křenem
Potřebujeme:
Obtížnost:
nízká
Čas:
30 min
| Suroviny | Množství |
| špaldové uvařené zrna | 150 g |
| jogurt | 1 ks |
| tvaroh | 60 g |
| měkký sýr lučina | 1 ks |
| jablko větší | 1 ks |
| křen strouhaný | 3 ČL |
| cukr | 1,5 ČL |
| sůl | |
| citronová šťáva |
![]() |
Postup:
Zrna nebo kroupy špaldy uvařené naměkko necháme vychladnout. Oloupané jablko nastrouháme na větší nudličky a pokapeme citrónovou šťávou, přidáme jogurt smíchaný s tvarohem, křenem a cukrem. Nakonec přidáme vychladlou špaldu, osolíme, podle chuti přidáme cukr, případně citrónovou šťávu a zamícháme. Salát podáváme samostatně jako předkrm na listu hlávkového salátu a jinou zeleninovou oblohou, plníme ním rajčata, papriky, rolky šunky, sýru a zdobíme zelenou petrželkou, nebo lístečky bazalky.
No template found for module gpwebpay





