Bezlepkové tyčinky

Potřebujeme:


Obtížnost:
střední

Čas:
30 min
Suroviny Množství
rostlinný tuk Hera250g
univerzální bezlepková mouka280g
na posypání+ 20g
Eidam strouhaný320g
vejce2 ks
žloutek1 ks
lžičky hrubší soli½
kmín celýpodle chuti

Postup:

Změklý tuk nakrájíme na větší kostky, nastrouháme sýr, 2 celá vejce rozbijeme, žloutek s bílkem zlehka promícháme. Zamícháme na těsto. Vyformujeme ho do tvaru velké koule.

Na pracovní desku nasypeme mouku. Těsto zlehka rozválíme asi na tloušťku 2 cm, mírně posypeme moukou, přeložíme na třetiny (3 vrstvy), otočíme o 90 ° a přeložíme ještě na polovinu (celkem 3x2 = 6 vrstev). Těsto bez odležení hned rozválíme na tloušťku 0,5 - 1 cm, potřeme rozšlehaným žloutkem (může být i celé vejce), posypeme hrubší solí a podle gusta kmínem. Zoubkatým kolečkem nakrájíme na proužky, široké a dlouhé dle uvážení.

Plastovou špachtlí odebíráme z desky jednotlivé tyčinky a klademe je na plech. Osazený plech vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 15-18 minut při 180 ° C. Necháme na plechu trochu vychladnout a pak je uložíme.

Na posypání cesta můžete použit také jiné bezlepkové, předem upravené (uvařené) suroviny jako: Pohanku, Jáhly, Quinoa, Amarant…

Podle chuti a nálady Vám tak vždy vznikne jiný druh tyčinek.


No template found for module gpwebpay