
Potřebujeme:
Obtížnost:
střední
Čas:
3 hod
| Suroviny | Množství |
| brambory | 1 ks |
| česnek | 4-6 stroužků |
| cibule | 1 ks |
| cizrna | 100g |
| máslo | 1 lžička |
| bílý smetanový jogurt | 250 - 300ml |
| petrželová nať | 1 hrst |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| olivový olej | |
| zeleninový vývar |
![]() |
Postup:
Cizrnu namočíme a uvaříme podle návodu na obalu. Měkkou cizrnu slijeme a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a usekáme nahrubo. Oloupanou syrovou bramboru nakrájíme na kostky. Petrželku jemně usekáme.
Do zahřátého oleje přidáme máslo, vložíme cibuli a česnek a vše necháme za stálého míchání zesklovatět. Potom vmícháme nakrájenou bramboru a směs orestujeme dozlatova. Vše ochutíme solí, pepřem zasypeme petrželkou, podlijeme vývarem a zakryté vaříme, dokud brambory nezměknou.
Potom do polévky vložíme uvařenou cizrnu a vše rozmixujeme dohladka. Nakonec metličkou posupně zašleháme bílý jogurt. Polévku podle potřeby zahřejeme, ale již nevaříme.
Jogurtovou polévku s cizrnou podáváme s česnekovými krutony nebo pečivem.






