Kategorie

 

Provensálská směs s jahelnými knedlíčky

Potřebujeme:


Obtížnost:
střední

Čas:
1 hod
Suroviny Množství
libového masa (telecí, kuřecí, krůtí aj.)700 g
cibule3 ks
pepř
olej3 Pl
menší lilek1 ks
cuketa2 ks
červené papriky2 ks
žluté papriky2 ks
česnek3 stroužky
bílé víno250 ml
masového vývaru500 ml
sterilovaných loupaných rajčat500 g
lučiny nebo kysané smetany10 g
škrobové moučky1 PL
provensálského koření2 Pl
bazalky1 svazek
jáhel100 g
sušené bramborové kaše50 g
mléko200 ml
máslo1 Pl
sůl
pšeničná mouka2 PL
vejce2 ks

Postup:

Libové maso osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém tuku. Přidáme cibuli rozkrájenou na čtvrtky, česnek a krátce osmažíme. Přilijeme víno a vložíme na asi 1 hodinu do trouby. Během pečení maso několikrát podléváme vývarem nebo horkou vodou. Mezitím očistíme a nakrájíme zbylou zeleninu na kostky a asi po 30-40 min přidáme k masu. Pečeme ještě asi 30 minut. Jáhly propereme, případně 2-3 krát spaříme, propláchneme a nasypeme do osoleného mléka. Zlehka mícháme, na mírném ohni vaříme do změknutí. Přidáme máslo, necháme trochu vychladnout. Přidáme žloutky, bramborovou kaši, nasekanou bazalku, pšeničnou mouku a dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a pomalu ho zapracujeme do těsta. Rukama namočenýma do studené vody vytvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě. Směs masa a zeleniny vyjmeme z pekáče. Do vypečené šťávy dáme rajčata, zjemníme lučinou a zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve trošce vody. Krátce povaříme, okořeníme pepřem a provensálskými bylinkami. Podáváme s jahelnými knedlíčky politými omáčkou a zdobíme bazalkou


No template found for module gpwebpay