
Ječný pilaf
Potřebujeme:
Obtížnost:
střední
Čas:
1 hod
| Suroviny | Množství |
| pokrájených žampionů | 400 g |
| cibule | 2 ks |
| tuku nebo oleje | 130 g |
| ječmen | 300 g |
| vývar | 1,2 l |
| sůl | |
| pepř |
![]() |
Postup:
N pánvi na části tuku podusíme pokrájené žampiony. Jakmile změknou, vyjmeme je a přidáme zbylý tuk, pokrájenou cibuli a dusíme, až cibule zesklovatí. Poté přidáme ječmen a pokračujeme v dušení, až ječmen mírně zhnědne. Rozdušený ječmen, cibuli a žampiony dáme do většího kastrolu nebo hlubokého pekáče, zalijeme polovinou vývaru, osolíme, opepříme, přikryjeme a pečeme ve střední troubě asi 30 minut. Můžeme také připravovat na plotýnce. Posléze přidáme zbývající vývar a dusíme dalších 30 minut, až s všechna tekutina vsákne. Podáváme se zeleninovým salátem.
No template found for module gpwebpay





