Kategorie

 

Žitné nudle s hořčicovou omáčkou

Potřebujeme:


Obtížnost:
střední

Čas:
45 min
Suroviny Množství
žitných nudlí1 balíček
pórku nakrájeného na kolečka150 g
cibule nakrájené na kostičky150 g
olej4 PL
hladké mouky4 PL
vývaru400 ml
husté kysané smetany150 g
plnotučné hořčice3 PL
pikantní francouzské hořčice2 Pl
sůl
pepř
worcestrová omáčka
sekané bylinky (petrželka)
šunky nakrájené na tenké nudličky250 g
olej1 PL

Postup:

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme pórek a mouku. Zalijeme vývarem a uvaříme bešamelovou omáčku. Přidáme hořčici, smetanu, koření a ještě chvilku povaříme. Na lžíci oleje osmahneme nudličky šunky. Uvaříme těstoviny. Horké dáváme na talíře, zalijeme omáčkou a sypeme osmaženou šunkou a sekanou zelenou natí bylinek (petrželky). Konzumenti odmítající maso, mohou místo šunky posypat horké těstoviny měkkým nastrouhaným sýrem. Necháme ho roztéct a lehce pokapeme kečupem.


No template found for module gpwebpay