Kategorie

 

Dvouzrnková trhanka s houbami

Potřebujeme:


Obtížnost:
střední

Čas:
45 min
Suroviny Množství
trhanky z dvouzrnky2OO g
větší nakrájené cibule2 ks
olej3 PL
čerstvých hub200 g
vřícího vývaru (vody)400 ml
majoránky1 ČL
špetku drceného kmínu
saturejka
pepř
nastrouhané mrkve100 g
vejce3 ks
strouhanka
strouhaného sýra100 g

Postup:

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby nakrájené na tenké plátky a dusíme asi 10 minut. Zalijeme vývarem, přidáme trhanku z dvouzrnky, nastrouhanou mrkev, majoránku, kmín, saturejku a pepř. Společně dusíme na mírném ohni, dokud se všechna tekutina nevsákne. Odložíme ze sporáku a necháme vychladnout. V případě potřeby vychladlou směs zahustíme strouhankou, přemístíme do zapékací mísy a zalijeme rozkvedlanými vejci. Pomalu zapékáme při teplotě 200°C. Hned po vytažení z trouby posypeme strouhaným sýrem, podáváme s čerstvou zeleninou a kečupem.


No template found for module gpwebpay