
Dvouzrnková trhanka s houbami
Potřebujeme:
 Obtížnost:
střední
 Čas:
45 min
| Suroviny | Množství | 
| trhanky z dvouzrnky | 2OO g | 
| větší nakrájené cibule | 2 ks | 
| olej | 3 PL | 
| čerstvých hub | 200 g | 
| vřícího vývaru (vody) | 400 ml | 
| majoránky | 1 ČL | 
| špetku drceného kmínu | |
| saturejka | |
| pepř | |
| nastrouhané mrkve | 100 g | 
| vejce | 3 ks | 
| strouhanka | |
| strouhaného sýra | 100 g | 
![]()  | 
Postup:
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby nakrájené na tenké plátky a dusíme asi 10 minut. Zalijeme vývarem, přidáme trhanku z dvouzrnky, nastrouhanou mrkev, majoránku, kmín, saturejku a pepř. Společně dusíme na mírném ohni, dokud se všechna tekutina nevsákne. Odložíme ze sporáku a necháme vychladnout. V případě potřeby vychladlou směs zahustíme strouhankou, přemístíme do zapékací mísy a zalijeme rozkvedlanými vejci. Pomalu zapékáme při teplotě 200°C. Hned po vytažení z trouby posypeme strouhaným sýrem, podáváme s čerstvou zeleninou a kečupem.
 No template found for module gpwebpay
 




