
Karbanátek ze zelených špaldových zrn
Potřebujeme:
Obtížnost:
střední
Čas:
3 hod
| Suroviny | Množství |
| zelených zrn | 250 g |
| masového nebo zeleninového vývaru | 900 ml |
| cibule | 1 ks |
| nakrájená petrželka | |
| nať mladé cibulky | |
| houska | 1 ks |
| sůl | |
| pepř | |
| muškátový oříšek | 1 ks |
| vejce | 2 ks |
| šálek strouhanky | |
| stroužky česneku | 3 ks |
| bazalka | |
| saturejka |
![]() |
Postup:
Zelená zrna namočíme nejméně 2 hodiny do vody, poté scedíme a vaříme v 900ml vývaru až do úplného rozvaření. Na oleji orestujeme cibuli a odstavíme. Namočenou a vymačkanou žemli umele, přidáme osmaženou cibuli, petrželku, strouhanku, sůl, pepř, jedno vejce a jeden žloutek. Dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a pepřem. Směs dobře promícháme a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme placičky, které namáčíme v rozšlehaném vaječném bílku a smažíme po obou stranách. Podáváme na listech hlávkového salátu obložené zeleninou a vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
No template found for module gpwebpay





