Pestrý ovesný salát
Potřebujeme:
Obtížnost:
nízká
Čas:
15 min
Suroviny | Množství |
drobně nakrájená cibule | 1 ks |
oleje | 2 PL |
uvařených zrn ovsa | 400 g |
česneku | 2 stroužky |
ředkviček | 100 g |
barevné papriky (červená, zelená, žlutá) | 100 g |
rajčata | 2 ks |
menší čínské zelí | |
trochu worcestrové omáčky | |
pepř | |
bazalka | |
sůl | |
voda | |
ocet | 2 PL |
cukr | 2 PL |
petrželka | |
sýr |
Postup:
Cibuli osmahneme na oleji do sklovitá, přidáme sůl, uvařená zrna ovsa a utřený česnek. Ještě chvíli všechno společně dusíme a pak necháme vychladnout. Do středně velké mísy dáme nakrájenou zeleninu (ředkvičky, papriku, rajčata, zelí), vychladlou směs z pánve a dobře vše promícháme. Přidáme pepř, bazalku, petrželku, ocet, cukr, ochutíme trochou worcestrové omáčky. Podle chuti ještě přidáme sůl nebo trochu oleje. Asi půl hodiny necháme odležet v ledničce. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem. Salát je vhodný nejen jako příloha k hlavnímu jídlu ale i jako lehká večeře.
No template found for module gpwebpay