Kategorie

 

Rajská polévka s jáhlovou zavářkou

Potřebujeme:


Obtížnost:
nízká

Čas:
30 min
Suroviny Množství
vody700 ml
očišť. celeru100 g
rajčatový protlak1 ks
sůl
muškát. květ1 ks
olej
cukr
NA ZAVÁŘKU :
jáhel50 g
polohr. mouku
sůl

Postup:

Jáhly uvaříme a za tepla rozmixujeme. Celer nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na oleji do zlatova, zalijeme vodou a chvíli povaříme. Přidáme rajský protlak a povaříme. Do vychladlých jáhel zamícháme mouku a připravíme těsto střední hustoty. Lžičkou vykrajujeme noky, které vhazujeme do vřící polévky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme sekanou petrželkou a muškátem.


No template found for module gpwebpay