
Rajská polévka s jáhlovou zavářkou
Potřebujeme:
Obtížnost:
nízká
Čas:
30 min
| Suroviny | Množství |
| vody | 700 ml |
| očišť. celeru | 100 g |
| rajčatový protlak | 1 ks |
| sůl | |
| muškát. květ | 1 ks |
| olej | |
| cukr | |
| NA ZAVÁŘKU : | |
| jáhel | 50 g |
| polohr. mouku | |
| sůl |
![]() |
Postup:
Jáhly uvaříme a za tepla rozmixujeme. Celer nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na oleji do zlatova, zalijeme vodou a chvíli povaříme. Přidáme rajský protlak a povaříme. Do vychladlých jáhel zamícháme mouku a připravíme těsto střední hustoty. Lžičkou vykrajujeme noky, které vhazujeme do vřící polévky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme sekanou petrželkou a muškátem.
No template found for module gpwebpay





