Kategorie

 

Jahelník s ovocem a oříšky

Potřebujeme:


Obtížnost:
střední

Čas:
45 min
Suroviny Množství
jáhel250 g
mléko0,5 L
cukru100 g
vanilkový cukr1 ks
směsi sušených jablek, švestek, rozinek, ořechů, kandovaného ovoce, semínek250 g
vejce4 ks
máslo30 g

Postup:

Propláchnuté případně spařené jáhly nasypeme do osoleného a oslazeného mléka. Zlehka mícháme, na mírném ohni vaříme do změknutí. Ještě do horké hmoty zamícháme ovoce a oříšky a necháme trochu vychladnout. Pak přidáme žloutky, ušleháme sníh z bílku a opatrně všechno promícháme. Připravenou kaši přeneseme do vymazané zapékací misky nebo pekáčku, povrch urovnáme, pokryjeme tenkými plátky másla a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. Jahelník můžeme připravit i s čerstvým ovocem (jablka, jahody, třešně). Na závěr lze dochutit javorovým sirupem, ovocnou šťávou, kysanou smetanou či šlehačkou.


No template found for module gpwebpay