Domácí chléb od mistra pekaře

Potřebujeme:


Obtížnost:
střední

Čas:
45 min
Suroviny Množství
mouka hladká2 hrnky (1 hrnek -2.5 dcl)
mouka grahamová1 hrnek
semínka slunečnicová (očištěné)2 PL
olej1 PL
voda vlažná1.5 hrnku
droždí sušené1 čl
semínka lněná1 čl
kmín1 čl
sůl1 čl

Postup:

příprava 45 minut

na 230 ° C

Mouku si vyberete podle chuti, základ jsou tři hrnky.

Já jsem zvolila hladkou a grahamovou, ale klidně může být špaldová, bezlepková, více zrnná, prostě dle chuti. Do mísy dáme mouku, sušené droždí, semínka, kmín, sůl, olej i vlažnou vodu. Vymícháme řídké těsto, které přikryjeme a dáme ho kynout 8-12 hodin. Nejlepší je, pokud si těsto uděláte večer a ráno chléb upečete nebo ráno zamícháte těsto, přes den vykyne a odpoledne upečete chlebíček.

Když je těsto vykynuté, vymažeme mísu olejem, dáme do ní těsto, posypeme semínky a přikryté pečeme na 230 stupních půl hodiny. Nádoba může být jakákoli, hlavně ať má víko a může jít do trouby. Potom odkryjeme a pečeme ještě 15 minut, aby měl chléb křupavou kůrku.

Necháme vychladnout a krájíme :-)


No template found for module gpwebpay