
Dvouzrnková trhanka se zeleninou a sýrem
Potřebujeme:
Obtížnost:
střední
Čas:
30 min
| Suroviny | Množství |
| trhanky z dvouzrnky | 200 g |
| zeleninového vývaru | 400 ml |
| olej | 2 PL |
| větší cibule | 1 ks |
| menší lilek | 1 ks |
| malá cuketa | 1 ks |
| barevné papriky | 3 ks |
| ředkviček | 6 ks |
| feferonka | 1 ks |
| pepř | |
| sůl | |
| bazalka | |
| oregano | |
| uzeného eidamu nakrájeného na kostičky | 200 g |
![]() |
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky a na teflonové pánvi s olejem chvíli orestujeme. Přidáme nakrájené papriky, ředkvičky, feferonku, cuketu, lilek a chvíli osmahneme. Zalijeme 350 ml vývaru, přidáme pepř, bazalku, oregano, promícháme a přisypeme trhanku. Dobře promícháme, urovnáme povrch a na malém ohni bez míchání dusíme pod poklicí asi 20-25 minut. Pak promícháme, podlijeme zbylým vývarem, hned přikryjeme poklicí a odložíme z ohně. Po 10 minutách rychle zamícháme kostičky sýru a opět přikryjeme poklicí asi na 5 minut. Poté můžeme podávat jako hlavní jídlo se zeleninovou oblohou, případně jako přílohu.
No template found for module gpwebpay





