
Zapékaný oves s houbami
Potřebujeme:
Obtížnost:
střední
Čas:
45 min
| Suroviny | Množství |
| uvařených zrn ovsa | 300 g |
| nakrájené cibule | 100 g |
| kapusty | 200 g |
| olej | |
| sůl | |
| vývar | |
| sušené houby | |
| česneku | 3 stroužky |
| mletý kmín | |
| majoránka | |
| bazalka | |
| kysané smetany | 250 g |
| vejce | 2 ks |
| máslo |
![]() |
Postup:
Sušené houby zalijeme teplou vodou a necháme 15-20 minut odstát. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby, nudličky nakrájené kapusty, osolíme a společně dusíme do měkka. Podle potřeby občas podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme česnek, trochu mletého kmínu, majoránku, bazalku a sůl. Připravenou směs dáme do vymazané zapékací mísy a zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce a sůl. Navrch poklademe plátky másla a v rozehřáté troubě zapékáme dohněda. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a případně polijeme kečupem. Podáváme s čalamádou nebo kyselou okurkou.
No template found for module gpwebpay





