Špaldový salát s jablkovým křenem

Potřebujeme:


Obtížnost:
nízká

Čas:
30 min
Suroviny Množství
špaldové uvařené zrna150 g
jogurt1 ks
tvaroh60 g
měkký sýr lučina1 ks
jablko větší1 ks
křen strouhaný3 ČL
cukr1,5 ČL
sůl
citronová šťáva

Postup:

Zrna nebo kroupy špaldy uvařené naměkko necháme vychladnout. Oloupané jablko nastrouháme na větší nudličky a pokapeme citrónovou šťávou, přidáme jogurt smíchaný s tvarohem, křenem a cukrem. Nakonec přidáme vychladlou špaldu, osolíme, podle chuti přidáme cukr, případně citrónovou šťávu a zamícháme. Salát podáváme samostatně jako předkrm na listu hlávkového salátu a jinou zeleninovou oblohou, plníme ním rajčata, papriky, rolky šunky, sýru a zdobíme zelenou petrželkou, nebo lístečky bazalky.


No template found for module gpwebpay