Zeleninový vývar s barevnými nočky z dvouzrnky

Potřebujeme:


Obtížnost:
nízká

Čas:
45 min
Suroviny Množství
karotka3 ks
petržel1 ks
kapusta1/4
cuketa menší1/2
cibule1 ks
stroužky česneku2 ks
mleté nové kořeníšpetka
pepř, bílý a černý
voda1,5 l
brokolice200 g
petrželová naťsvazek
celozrnné mouky z dvouzrnky100 g
sůl1/2 ČL
vejce2 ks
olej2 PL
rajský protlak1 PL
papriková pasta1/2 ČL
kari1 ČL

Postup:

Brokolici a zelenou petržel odložíme stranou. Ostatní zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme nové koření a pepř. Přivedeme k varu a pomalu vaříme 60 minut. Na knedlíčky vymísíme mouku z dvouzrnky se solí, pepřem a olejem, přidáme vejce a nasekanou petrželku. Těsto rozdělíme na tři části. Do jedné přidáme paprikovou pastu a kečup, druhou ochutíme bílým pepřem a obarvíme kari kořením. Třetí část těsta necháme původní. Uvařenou zeleninu vybereme z hrnce. Část vývaru odebereme a použijeme na vyváření nočků. Do zbylého vývaru přidáme malé růžičky brokolice a chvíli povaříme. Přidáme karotku nakrájenou na kolečka a odstavíme z ohně. Odebraný vývar necháme projít varem. Nočkové těsto protlačíme haluškovým sítem do vřícího vývaru odděleně podle barev. Dostaneme tak různobarevné nočky, které rozdělíme do talířů a zalijeme hotovou polévkou s brokolicí a mrkví. Posypeme nakrájenou petrželkou.


No template found for module gpwebpay