Pivní štrúdl

Potřebujeme:


Obtížnost:
střední

Čas:
45 min
Suroviny Množství
hladká mouka300 g
ztužený tuk125 g
světlé pivo150 ml
sůlšpetka
vejce na potření1
moučkový cukr na posypání
Na náplň:
vypeckované višně400 g
mleté vlašské ořechy200 g
vanilkový cukr2 balíčky
moučkový cukr1 PL
mletá skořice1 lžičku
máslo30 g

Postup:

Z mouky, špetky soli, tuku a piva vypracujeme vláčné těsto. Přeložíme ho do vyhřáté misky a přikryté necháme na teplém místě stát asi 30 minut.

Těsto rozdělíme na 2 části, které na pomoučeném válu tence vyválíme do tvaru obdélníku. Rovnoměrně na něj rozložíme vrstvu umytých, vypeckovaných višní a ořechů, které posypeme cukrem, skořicí a nakrájenými kousky másla.

Naplněné těsto svineme, přendáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a na několika místech propícháme vidličkou.

Pečeme asi 30 minut, ve vyhřáté troubě při teplotě 180°C.

Upečenou štrúdl posypeme moučkovým cukrem. Výborně chutná s vanilkovým krémem.


No template found for module gpwebpay