
Pivní štrúdl
Potřebujeme:
Obtížnost:
střední
Čas:
45 min
| Suroviny | Množství |
| hladká mouka | 300 g |
| ztužený tuk | 125 g |
| světlé pivo | 150 ml |
| sůl | špetka |
| vejce na potření | 1 |
| moučkový cukr na posypání | |
| Na náplň: | |
| vypeckované višně | 400 g |
| mleté vlašské ořechy | 200 g |
| vanilkový cukr | 2 balíčky |
| moučkový cukr | 1 PL |
| mletá skořice | 1 lžičku |
| máslo | 30 g |
![]() |
Postup:
Z mouky, špetky soli, tuku a piva vypracujeme vláčné těsto. Přeložíme ho do vyhřáté misky a přikryté necháme na teplém místě stát asi 30 minut.
Těsto rozdělíme na 2 části, které na pomoučeném válu tence vyválíme do tvaru obdélníku. Rovnoměrně na něj rozložíme vrstvu umytých, vypeckovaných višní a ořechů, které posypeme cukrem, skořicí a nakrájenými kousky másla.
Naplněné těsto svineme, přendáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a na několika místech propícháme vidličkou.
Pečeme asi 30 minut, ve vyhřáté troubě při teplotě 180°C.
Upečenou štrúdl posypeme moučkovým cukrem. Výborně chutná s vanilkovým krémem.
No template found for module gpwebpay





