Brusinkový dezert

Potřebujeme:


Obtížnost:
nízká

Čas:
10 min
Suroviny Množství
třtinový cukr4 lžíce
libovolných keksů (nebo žitného chlebu, bez kůrky)350 g
lžíce mleté skořice1/2
mascarpone250 g
vanilkový cukr1/2 lžičky
zakysaná smetana3 lžíce
brusinky (nebo jiné ovoce borůvky, maliny, ostružiny, višně)6 lžic

Postup:

Keksy (chleba) si nakrájíme na malé kostičky. Při přípravě s chlebem ho nakrájený vložíme do vyhřáté roury na 190 stupňů. Chleba necháme mírně opéct, občas ho třeba otočit.

Keksy/chleba si dáme na pánev, přidáme 2 lžíce cukru, 1 lžíci skořice. Vše spolu pořádně promícháme a cukr necháme rozpustit. Když je rozpuštěn, přeložíme keksy/chleba s cukrem na talíř a necháme vychladnout. V misce si smícháme mascarpone, smetanu, 2 lžíce cukru, vanilkový cukr. Polovinu keksů/chlebu rozdělíme do 3 sklenic, 1/2 směsi mascarpone také rozdělíme do tří sklenic a do každé sklenice dáme lžíci brusinek. Na brusinky rozdělíme do všech 3 sklenic zbylou polovinu keksů/chlebu, na to zbylé mascarpone a opět do každé sklenice další lžíce brusinek. Poháry zakryjeme a odložíme do lednice na 5-10 hodin.

Pak můžeme podávat.


No template found for module gpwebpay