Fazole azuki v kopvé omáčce

Potřebujeme:


Obtížnost:
nízká

Čas:
30 min
Suroviny Množství
Fazole Azuki200 g
Smetana sladká1 ks
Hladká rýžová mouka50 g
Řepkový olej1 lžíce
Ocet1 lžíce
Sojová omáčka1 lžíce
Kopr1 svazek
Saturejka, bazalka, oreganopodle chuti
Mořská sůlpodle chuti

Postup:

Všestranně vyvážené a dobře stravitelné jídlo z fazolek Azuki.

Nejdříve si tyto malé fazolky necháme 2–3 dny na mělké misce zalité vodu bobtnat a klíčit. Vodu denně vyměňujeme. Až mají fazolky malé klíčky, jsou připraveny k dalšímu zpracování.

Vodu z namáčení vylijeme a fazolky dáme vařit do hrnce s 500 ml čisté vody. Nesolíme! Vaříme odkryté a asi po 10 minutách varu přidáme koření.

Vařit pomalu, mírným varem. Cca po 50 minutách by měly být úplně měkké. Ochutnáme, dle potřeby dovaříme a na závěr trochu osolíme. Vodu necháme téměř vydusit.

Z vlažné vody, smetany a rýžové mouky si připravíme záklechtku, kterou nalijeme na fazolky a za míchání povaříme.

Do omáčky již jenom přidáme sekaný kopr, řepkový olej, ocet a lžičku sojové omáčky. Vše promícháme a servírujeme ozdobené čerstvou zeleninou.

Podáváme s celozrnným pečivem.


No template found for module gpwebpay