Zdravá vánočka ze špaldy

Potřebujeme:


Obtížnost:
střední

Čas:
2 hod
Suroviny Množství
špaldová mouka jemně mletá450 g
rýžové mléko200 ml
máslo50 g
vejce2 ks
sůl1 lžička
med4 PL
sušené droždí7 g
sušené rozinky100 g
vejce na potření1 ks

Postup:

Ráda bych se s Vámi podělila o recept na zdravou Vánočku. Skvěle hodí k snídani ale i v případě, že máte chuť na něco sladkého a nechcete až příliš zhřešit.

Těsto můžeme zpracovat ručně nebo v pekárně. V druhém případě dáme suroviny (mléko, mouka, vejce, med, máslo, sůl) do pekárny a zapneme program "Těsto". Po 15 minutách přidáme do těsta rozinky. Po cca 1,5 hod. vyjmeme těsto z pekárny a rozdělíme na 2 části - z toho bude jedna větší. Těsto se nám může lepit na ruce, v tom případě si pracovní desku a ruce pomažeme olejem.

Větší část těsta rozdělíme na 3 stejné díly a přímo na pečicím papíře upleteme cop.

Totéž uděláme s menší částí těsta. Cop si upleteme na pracovní desce, kterou pak položíme na větší zapletený cop. Necháme kynout 15 min. a před vložením do trouby potřeme vajíčkem.

Pečeme při teplotě 170 stupňů 17 min.


No template found for module gpwebpay