Potřebujeme:


Obtížnost:
střední

Čas:
3 hod
SurovinyMnožství
brambory1 ks
česnek4-6 stroužků
cibule1 ks
cizrna100g
máslo1 lžička
bílý smetanový jogurt250 - 300ml
petrželová nať1 hrst
sůl 
mletý černý pepř 
olivový olej 
zeleninový vývar 

 

 

Postup:

Cizrnu namočíme a uvaříme podle návodu na obalu. Měkkou cizrnu slijeme a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a usekáme nahrubo. Oloupanou syrovou bramboru nakrájíme na kostky. Petrželku jemně usekáme.

Do zahřátého oleje přidáme máslo, vložíme cibuli a česnek a vše necháme za stálého míchání zesklovatět. Potom vmícháme nakrájenou bramboru a směs orestujeme dozlatova. Vše ochutíme solí, pepřem zasypeme petrželkou, podlijeme vývarem a zakryté vaříme, dokud brambory nezměknou.

Potom do polévky vložíme uvařenou cizrnu a vše rozmixujeme dohladka. Nakonec metličkou posupně zašleháme bílý jogurt. Polévku podle potřeby zahřejeme, ale již nevaříme.

Jogurtovou polévku s cizrnou podáváme s česnekovými krutony nebo pečivem.


No template found for module gpwebpay