
Potřebujeme:
Obtížnost:
střední
Čas:
1 hod
| Suroviny | Množství |
| kurkuma | 0,5 lžičky |
| konzervovaná rajčata | 2 konzervy |
| červená paprika | 2 ks |
| celer | 1 ks |
| zázvor | 0,5 lžičky |
| vývar | 1,5 l |
| červená čočka | 120 g |
| jehněčí maso | 400 g |
| mrkev | 1 ks |
| cibule | 1 ks |
| mletý černý pepř | |
| citron | |
| sůl | |
| bylinky | 1 lžíce |
| římský kmín | 0,5 lžičky |
| olivový olej | 3 lžíce |
![]() |
Postup:
Bylinky nasekáme na jemno. Vykostěné čisté jehněčí maso nakrájíme na kostky a rukama vmasírujeme sůl s pepřem. Cibuli, řapíkatý celer a mrkev oloupeme (oškrábeme) a nakrájíme na kostičky. Červenou papriku nakrájíme také na kostičky.
Do většího hliněného nebo polévkového hrnce dáme olej a osmažíme na něm cibuli do zlatavé barvy. Přidáme zbytek nakrájené zeleniny, po chvilce smažení vhodíme pokrájené maso a veškeré koření. Promícháme a po puštění trochy šťávy, přidáme rajčata a vývar nebo vodu. Arabskou polévku harira vaříme do změknutí masa. Jelikož jsem použila propláchnutou čočku i cizrnu z plechovky, přidáme je před koncem vaření. Polévku dochutíme bylinkami a citronovou šťávou.
Arabskou polévku harira podáváme horkou s arabským chlebem. Do hotové polévky můžeme ještě přidat hrst uvařené rýže nebo těstovin, tuto přílohu přidáváme přímo do talíře.





