Chutný letní salát z cizrny a jarní cibulky

Potřebujeme:
100 g cizrny, 300 ml vody, 1 stroužek česneku, větvička čerstvého rozmarýnu, 200 g jarní cibulky, 2 zelené papriky, 400 g rajčat, 1 lžíce oleje, bílý pepř, kajenský pepř, čerstvá bazalka, 100 g zakysané smetany
Postup přípravy
Cizrnu v předstihu namočíme do vody - minimálně na šest hodin. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme k cizrne spolu s rozmarýnem a solí a necháme povařit. Vaříme 60 až 90 minut, dokud nezměkne, pak rozmarýn vybereme.

Jarní cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka, papriku očistíme a pokrájíme na proužky, rajčata zbavíme slupky nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme nejprve cibuli a papriku. Pak přidáme rajčata spolu s cizrnou a vývarem. Dochutíme solí a pepřem, posypeme sekanou bazalkou a podáváme se smetanou.


No template found for module gpwebpay