Lívance z ovesných vloček

Lívance je jídlo, které asi nemíváme často. Přesto ještě víc zaexperimentujeme, a přinášíme Vám recept na lívance z ovesných vloček. Dobrou chuť!

Suroviny

     1 šálek ovesných vloček
     1 šálek špaldové mouky
     2 šálky vody nebo obilného (nejlépe ovesného) mléka
     Kousek droždí
     1-2 polévkové lžíce přírodního BIO cukru nebo medu
     1 vejce
     Sůl
     Olej na pečení

Postup:
Ovesné vločky zalijeme teplým mlékem nebo vodou. Ovesné mléko můžeme připravit i ze sušeného dle návodu. Necháme nabobtnat. Přidáme mouku, vejce, sůl a med nebo cukr. V trošce mléka necháme vykynout droždí a utřeme s ostatními přísadami na řidší těsto. Necháme nakynout. Pečeme v pánvi na oleji větší lívance.

Náš tip:
Hotové lívance podáváme s džemem nebo sirupem, nejlépe vlastní výroby. Vynikající jsou polité BIO javorovým sirupem. Ten patří mezi nejkvalitnější sladidly, jaké v přírodě najdeme. Můžeme vyzkoušet i rýžový sirup a posypat sekanými ořechy a rozinkami.

Ovesné vločky jsou vyrobeny speciálním technologickým postupem ze zrna ovsa nahého s výjimečnou chutí a s obsahem lehce rozpustné vlákniny. Vločky jsou vhodné na přípravu kaší, müsli, pomazánek, nákypů, karbanátků nebo jimi můžeme posypat sladký koláč.


No template found for module gpwebpay