Ječný pilaf

Potřebujeme:


Obtížnost:
střední

Čas:
1 hod
Suroviny Množství
pokrájených žampionů400 g
cibule2 ks
tuku nebo oleje130 g
ječmen300 g
vývar1,2 l
sůl
pepř

Postup:

N pánvi na části tuku podusíme pokrájené žampiony. Jakmile změknou, vyjmeme je a přidáme zbylý tuk, pokrájenou cibuli a dusíme, až cibule zesklovatí. Poté přidáme ječmen a pokračujeme v dušení, až ječmen mírně zhnědne. Rozdušený ječmen, cibuli a žampiony dáme do většího kastrolu nebo hlubokého pekáče, zalijeme polovinou vývaru, osolíme, opepříme, přikryjeme a pečeme ve střední troubě asi 30 minut. Můžeme také připravovat na plotýnce. Posléze přidáme zbývající vývar a dusíme dalších 30 minut, až s všechna tekutina vsákne. Podáváme se zeleninovým salátem.


No template found for module gpwebpay