
Žitné nudle s hořčicovou omáčkou
Potřebujeme:
Obtížnost:
střední
Čas:
45 min
| Suroviny | Množství |
| žitných nudlí | 1 balíček |
| pórku nakrájeného na kolečka | 150 g |
| cibule nakrájené na kostičky | 150 g |
| olej | 4 PL |
| hladké mouky | 4 PL |
| vývaru | 400 ml |
| husté kysané smetany | 150 g |
| plnotučné hořčice | 3 PL |
| pikantní francouzské hořčice | 2 Pl |
| sůl | |
| pepř | |
| worcestrová omáčka | |
| sekané bylinky (petrželka) | |
| šunky nakrájené na tenké nudličky | 250 g |
| olej | 1 PL |
![]() |
Postup:
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme pórek a mouku. Zalijeme vývarem a uvaříme bešamelovou omáčku. Přidáme hořčici, smetanu, koření a ještě chvilku povaříme. Na lžíci oleje osmahneme nudličky šunky. Uvaříme těstoviny. Horké dáváme na talíře, zalijeme omáčkou a sypeme osmaženou šunkou a sekanou zelenou natí bylinek (petrželky). Konzumenti odmítající maso, mohou místo šunky posypat horké těstoviny měkkým nastrouhaným sýrem. Necháme ho roztéct a lehce pokapeme kečupem.
No template found for module gpwebpay





