Dvouzrnka s delikatesní zeleninou

Potřebujeme:


Obtížnost:
nízká

Čas:
30 min
Suroviny Množství
uvařených zrn dvouzrnky400 g
větší nakrájené cibule2 ks
olej3 PL
mladých kukuřičných klásků100 g
zrn cukrové kukuřice50 g
zelených fazolových lusků50 g
tmavých fazolí100 g
barevných paprik100 g
vývaru100 ml
bílého suchého vína50 ml
sójová omáčka
pepř
bazalka
saturejka
sůl
petrželové natě (pažitky)

Postup:

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme směs mražené nebo čerstvé zeleniny, zalijeme vývarem nebo víně a přivedeme k varu. Přidáme uvařenou pšenici dvouzrnku, pepř, špetku bazalky a saturejky, sójovou omáčku, a podle chuti přisolíme. Vše dusíme pod poklicí asi 10 minut, odložíme a necháme přikryté ještě 10 minut. Podáváme posypané sekanou petrželkou a s oblohou čerstvé zeleniny.


No template found for module gpwebpay