
Dvouzrnka s delikatesní zeleninou
Potřebujeme:
Obtížnost:
nízká
Čas:
30 min
| Suroviny | Množství |
| uvařených zrn dvouzrnky | 400 g |
| větší nakrájené cibule | 2 ks |
| olej | 3 PL |
| mladých kukuřičných klásků | 100 g |
| zrn cukrové kukuřice | 50 g |
| zelených fazolových lusků | 50 g |
| tmavých fazolí | 100 g |
| barevných paprik | 100 g |
| vývaru | 100 ml |
| bílého suchého vína | 50 ml |
| sójová omáčka | |
| pepř | |
| bazalka | |
| saturejka | |
| sůl | |
| petrželové natě (pažitky) |
![]() |
Postup:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme směs mražené nebo čerstvé zeleniny, zalijeme vývarem nebo víně a přivedeme k varu. Přidáme uvařenou pšenici dvouzrnku, pepř, špetku bazalky a saturejky, sójovou omáčku, a podle chuti přisolíme. Vše dusíme pod poklicí asi 10 minut, odložíme a necháme přikryté ještě 10 minut. Podáváme posypané sekanou petrželkou a s oblohou čerstvé zeleniny.
No template found for module gpwebpay





