Karbanátek ze zelených špaldových zrn

Potřebujeme:


Obtížnost:
střední

Čas:
3 hod
Suroviny Množství
zelených zrn250 g
masového nebo zeleninového vývaru900 ml
cibule1 ks
nakrájená petrželka
nať mladé cibulky
houska1 ks
sůl
pepř
muškátový oříšek1 ks
vejce2 ks
šálek strouhanky
stroužky česneku3 ks
bazalka
saturejka

Postup:

Zelená zrna namočíme nejméně 2 hodiny do vody, poté scedíme a vaříme v 900ml vývaru až do úplného rozvaření. Na oleji orestujeme cibuli a odstavíme. Namočenou a vymačkanou žemli umele, přidáme osmaženou cibuli, petrželku, strouhanku, sůl, pepř, jedno vejce a jeden žloutek. Dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a pepřem. Směs dobře promícháme a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme placičky, které namáčíme v rozšlehaném vaječném bílku a smažíme po obou stranách. Podáváme na listech hlávkového salátu obložené zeleninou a vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.


No template found for module gpwebpay