Pestrý ovesný salát

Potřebujeme:


Obtížnost:
nízká

Čas:
15 min
Suroviny Množství
drobně nakrájená cibule1 ks
oleje2 PL
uvařených zrn ovsa400 g
česneku2 stroužky
ředkviček100 g
barevné papriky (červená, zelená, žlutá)100 g
rajčata2 ks
menší čínské zelí
trochu worcestrové omáčky
pepř
bazalka
sůl
voda
ocet2 PL
cukr2 PL
petrželka
sýr

Postup:

Cibuli osmahneme na oleji do sklovitá, přidáme sůl, uvařená zrna ovsa a utřený česnek. Ještě chvíli všechno společně dusíme a pak necháme vychladnout. Do středně velké mísy dáme nakrájenou zeleninu (ředkvičky, papriku, rajčata, zelí), vychladlou směs z pánve a dobře vše promícháme. Přidáme pepř, bazalku, petrželku, ocet, cukr, ochutíme trochou worcestrové omáčky. Podle chuti ještě přidáme sůl nebo trochu oleje. Asi půl hodiny necháme odležet v ledničce. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem. Salát je vhodný nejen jako příloha k hlavnímu jídlu ale i jako lehká večeře.


No template found for module gpwebpay