
Pestrý ovesný salát
Potřebujeme:
Obtížnost:
nízká
Čas:
15 min
| Suroviny | Množství |
| drobně nakrájená cibule | 1 ks |
| oleje | 2 PL |
| uvařených zrn ovsa | 400 g |
| česneku | 2 stroužky |
| ředkviček | 100 g |
| barevné papriky (červená, zelená, žlutá) | 100 g |
| rajčata | 2 ks |
| menší čínské zelí | |
| trochu worcestrové omáčky | |
| pepř | |
| bazalka | |
| sůl | |
| voda | |
| ocet | 2 PL |
| cukr | 2 PL |
| petrželka | |
| sýr |
![]() |
Postup:
Cibuli osmahneme na oleji do sklovitá, přidáme sůl, uvařená zrna ovsa a utřený česnek. Ještě chvíli všechno společně dusíme a pak necháme vychladnout. Do středně velké mísy dáme nakrájenou zeleninu (ředkvičky, papriku, rajčata, zelí), vychladlou směs z pánve a dobře vše promícháme. Přidáme pepř, bazalku, petrželku, ocet, cukr, ochutíme trochou worcestrové omáčky. Podle chuti ještě přidáme sůl nebo trochu oleje. Asi půl hodiny necháme odležet v ledničce. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem. Salát je vhodný nejen jako příloha k hlavnímu jídlu ale i jako lehká večeře.
No template found for module gpwebpay





